Informatiu del dilluns 4 de maig de 2015

Atenció: a partir del mes de juny de 2015, l’informatiu diari de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat, deixarà de publicar-se en aquest servei de WordPress. Per a continuar llegint les notícies més pròximes, amb la mateixa puntualitat i el mateix rigor informatiu i lingüístic, cal accedir a la pàgina web següent: http://www.radiococentaina.com. Moltes gràcies per haver-nos seguit durant tots aquests anys.

  • El PSOE de Cocentaina presenta la seua llista encapçalada per Mireia Estepa Olcina i el programa electoral.
  • Demà es presenta al Teular la candidatura local de Guanyar Cocentaina.

  • El Centre Social acull demà la Jornada de Promoció Econòmica amb la Manco: Emprenent en el sector agrari. 

  • Avui, 4 de maig, l’Associació d’Ajuda al Tractament del Càncer l’Alcoià-El Comtat, Solc, compleix 16 anys.

  • La nefasta gestió de la Llei de Dependència que ha fet el Govern valencià del PP, explicada en un vídeo

LLISTA DEL PSOE

El PSOE de Cocentaina va presentar el passat dijous la llista electoral amb la qual concorrerà a les pròximes eleccions municipals de maig de 2015 i que està encapçalada per Mireia Estepa. L’acte, que es va celebrar al Centre Cultural El Teular, va comptar amb la participació del candidat autonòmic, Julián López; amb el suport del secretari Comarcal, Jaume Pascual i companys i companyes, tant de Cocentaina com d’altres agrupacions locals.

La presentació de la candidatura va estar precedida per una actuació humorística que va anar a càrrec d’Antonio Flores, que forma part de la llista electoral, i la presentació de l’acte la van fer Paco Insa i Mariola Reig davant de més de 300 persones.

El primer en el torn d’intervencions, va ser l’actual alcalde de Cocentaina, Rafa Briet, que va agrair a l’equip de regidors que l’han acompanyat al capdavant de l’ajuntament i “gràcies al treball hem solucionat els problemes de la gent”. I ha recordat que els governs socialistes “som els únics que hem aconseguit més igualtat entre homes i dones; que hem lluitat per la memòria històrica i, sobretot, perquè les persones tinguen més futur “.

Rafa Briet, va felicitar Mireia i tota la llista per haver sabut conjugar joventut i experiència i els va animar a “treballar amb humilitat, però fidels als valors i principis socialistes. Perquè volem que Cocentaina continue sent socialista “.

Per a Briet, la que podria ser l’alcaldessa més jove d’Espanya, és una persona qualificada per continuar la tasca que el PSPV desenvolupa des de fa més de 30 anys. Per a l’alcalde, “és el millor moment per a Mireia, per la seua preparació, la seua joventut i pel caràcter que la farà combatre contra aquells que no li desitgen el bé al nostre poble”.

El màxim responsable dels socialistes contestans ha recomanat la població que ‘es sume a Mireia’, fent ús del lema de la campanya electoral.

Rafael Briet ens comentava que va en la llista del PSPV-PSOE per Alacant, una llista que encapçala Julián López, on, si la gent ho considera oportú, treballarà des de València pel seu poble.

Tots aquells que han intervingut en els discursos han coincidit a destacar la força i l’espenta demostrada per Mireia en els pocs mesos que porta al capdavant del projecte socialista contestà.

Per la seua banda, la que podria convertir-se en la primera dona socialista a ser alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, va recordar la gran gestió dels socialistes al capdavant de l’ajuntament i es va comprometre a continuar “treballant per les persones, amb un equip de gent jove i altres amb experiència en la gestió municipal. Però, sobretot, amb un equip que està a disposició de tots els veïns i veïnes de Cocentaina “.

Mireia Estepa feia un repàs pels punts més importants del programa electoral del PSPV que ha estat elaborat braç a braç amb representants d’entitats, associacions i també particulars de Cocentaina que han volgut aportar les seues idees.

Segons Mireia, tenim molts projectes que volem consolidar i encetar amb la serietat amb què s’ha treballat fins ara. En benestar social el banc de recursos, petició de la Plataforma de la Dependència, ganes de revitalitzar el Palau, oferir turísticament Cocentaina, portar més indústries i fer més atractius els polígons de la localitat. També lluitar per una Fira de Tots Sants capdavantera i declarada d’interès turístic internacional, revitalitzar el nucli antic, entre altres”. En el moment que s’inicie la campanya, els socarrats tindran el programa a casa i se li pot preguntar personalment. No està previst un altre acte per a presentar el programa, però està a la disposició de les persones i algun dijous eixiran al mercat.

Va tancar la presentació Julián López. El candidat autonòmic va començar la seua intervenció recordant que Rafa Briet “ha estat un gran alcalde socialista que ha treballat durant anys per i per a les persones i que a partir d’ara” ho continuarà fent, però aquesta vegada des de València”, en al·lusió al fet que forma part també de la llista autonòmica. I va destacar que ara amb Mireia Estepa “continuarà el govern de progrés a Cocentaina”.

Així mateix, Julián López ha defensat la necessitat que es produïsca un canvi en la Comunitat Valenciana, a la Generalitat, un canvi que vindrà de la mà de Ximo Puig, amb l’obertura d’un nou temps en què la Generalitat deixe d’estar en mans d’un Govern que l’ha conduït pel camí de la incompetència, pel camí del malbaratament i pel camí de l’escàndol”.

Dient que “volem recuperar la Generalitat Valenciana per a la gent, per a la ciutadania i posar-la al servei dels que més la necessiten que són aquells que més necessiten els serveis que la Generalitat presta com l’Educació, la Sanitat i els Serveis Socials. Volem que siguen per a ells i el gran esforç que farem els socialistes en aquestes eleccions autonòmiques és impulsar un canvi en aquest sentit, en aquesta direcció”.

GUANYAR COCENTAINA

I continuem parlant de presentació de llistes i programes que concorreran a les eleccions locals i autonòmiques del pròxim 24 de maig. Demà és el torn de Guanyar Cocentaina. Abans de la presentació de la llista, aquesta agrupació ha estat reunint-se amb diferents entitats del poble tant de l’àmbit cultural, esportiu com social, Bernardo Pérez, cap de llista de Guanyar ens comenta que estan contents de la resposta de les entitats on han convidat a tots i han acudit els que així ho han estimat i d’aquestes reunions s’han agafat totes les propostes fetes les quals els han ajudat a ampliar les línies estratègiques que ells portaven al seu programa.

Bernardo Pérez ens recorda que demà dimarts dia 5 de maig a les 20 hores tindrà lloc al Centre Cultural El Teular l’acte de presentació de la candidatura Guanyar Cocentaina. Una agrupació local formada per socarrades i socarrats de diferents sensibilitats que es presenta en societat i que aspira a ser decisiva en la propera formació del consistori municipal.

Els membres de Guanyar Cocentaina provenen de tots els sectors de l’esquerra contestana. Hi ha des d’independents fins a activistes de llarga trajectòria en l’àmbit dels drets laborals i socials, del valencianisme i l’ecologisme; defensors a ultrança de les nostres arrels, de la nostra cultura, la llengua, les nostres tradicions i sobretot, dels nostres veïns més vulnerables i que estan patint més durament aquesta crisi.

L’acte servirà per a donar a conèixer tant la gent que s’ha embarcat en aquest projecte il·lusionant, com el programa elaborat després de reunir-se amb el diferent teixit associatiu contestà. La presentació comptarà amb l’assistència d’Esther López Barceló, diputada a les Corts per Esquerra Unida del País Valencià i cap de llista per Alacant Acord Ciutadà i Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià i exdiputat al Congrés. Tots dos acompanyaran a Bernardo Pérez, cap de llista de Guanyar Cocentaina.

JORNADA MANCOMUNITAT

Demà dimarts 5 de maig tindrà lloc en el Centre Social de Cocentaina la Jornada de Promoció Econòmica amb la Manco: Emprenent en el sector agrari. La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat amb la col·laboració del Campus d’Alcoi de la UPV ha organitzat aquesta iniciativa amb l’objectiu de potenciar el sector agrari i de fer veure als assistents que la nostra comarca compta amb recursos territorials que poden generar llocs de treball.

Nombroses autoritats participaran en la jornada, la que compta amb un programa molt complet. El qual inclou diferents ponències “El desenvolupament rural com un marc d’oportunitats per als enginyers agroalimentaris i forestals”, “Cap a un model de desenvolupament sostenible del sector forestal a la Comunitat Valenciana com a generador d’ocupació en zones rurals” i “Potencialitat del sector vitivinícola en zones rurals” a més d’una taula rodona sobre alguns casos d’emprendiment des del sector agrari que han tingut èxit i per a finalitzar Vicent Molina, regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Muro parlarà sobre els avantatges i inconvenients de la creació d’un Consell Agrari en la comarca.

La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través de la web: www.cfp.upv.es. I també en la web de la mancomunitat. La jornada està dirigida a emprenedors; aturats; cooperatives agrícoles; empresaris… O a tota aquella persona interessada en el tema.

SOLC

Avui, 4 de maig, l’Associació d’Ajuda al Tractament del càncer l’Alcoià-El Comtat, Solc, compleix 16 anys.

L’associació es va constituir el 1999 per un grup de dones, amb l’objectiu de donar suport i assistència psicosocial específica tant al pacient oncològic com als seus familiars. En tots aquests anys, hem atès i prestat ajuda a més de milers de pacients amb una mitjana anual de 170 persones i esperem estar a la disposició de tots aquells que ens necessiten.

En Solc no sols es treballa per donar assistència al pacient i als seus familiars, sinó que també és fonamental actuar des de la prevenció a una edat primerenca. Per això, des de fa diversos anys, organitzem xerrades i activitats diverses en instituts i col·legis de l’Alcoià i el Comtat, per conscienciar els més joves de la importància de portar uns hàbits de vida saludables, així com campanyes preventives en general a la població.

Des de l’entitat, volem agrair a tots els voluntaris, socis, administració i entitats que col·laboren desinteressadament amb nosaltres perquè sense ells seria impossible seguir complint els nostres objectius.

Les nostres seus socials es troben a Alcoi, al c / Sant Domènec, 8-baix i en Cocentaina, Centre Social Real Blanc s / n.

DEPENDÈNCIA

La Plataforma en defensa de les persones en situació de Dependència de l’Alcoià-Comtat, davant les declaracions que el Sr. José Císcar, president del PP a la província d’Alacant i vicepresident del Consell de la CV, va fer el passat 29 de maig a l’acte de presentació de llista del PP de Cocentaina, al Centre Social Real Blanc, on manifestava que les persones que ens posem una samarreta per anar amb xiulets darrere una pancarta, no estem fent res perquè el país es recupere, és a dir que som uns malfaeners i uns irresponsables, mentre que la “majoria silenciosa” sí està contribuint a la creació de llocs de treball, el nostre col·lectiu expressa el malestar amb els dirigents del Partit Popular que, com el Sr. Císcar, s’atreveixen a jutjar-nos, quan l’única cosa que fem és defensar els Drets de les persones en situació de Dependència i Discapacitat, als quals ells han deixat en el més absolut abandonament, en no aplicar correctament la Llei 39/2006, més coneguda com Llei de Dependència.

Amb declaracions com aquestes ens deixen clar, una vegada més, que amb lleis com la «Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana», la ben anomenada Llei “Mordaza”, recentment aprovada, les vertaderes intencions del PP són que els ciutadans deixem d’eixir al carrer per defensar els nostres drets i dir-li al govern cóm ho està fent de malament amb polítiques injustes i totalment antisocials.

Per acabar, tenim un missatge per al Sr. Císcar i altres que pensen com ell: mentre s’agredisquen els drets dels Dependents, la Plataforma en defensa de les persones en situació de Dependència de l’Alcoià-Comtat mai no deixarem d’omplir els carrers de taronja. Perquè no ho oblide: “Tots podem ser Dependents”.

La Plataforma en defensa de la Llei de Dependència de l’Alcoià-Comtat ha recollit en un vídeo la gestió de la Llei de Dependència que ha fet el Govern valencià del PP, i les conseqüències que això ha tingut per a les persones dependents i les seues famílies.

Des de l’aprovació de la Llei, a finals de 2006, ací s’ha incomplit de manera sistemàtica: no s’ha desenvolupat el catàleg de serveis previst a la legislació (el que haguera permès a les famílies triar entre assistència residencial, centres de dia o de nit, ajuda domiciliària…), hi ha hagut retards escandalosos en la resolució de casos i denegacions reiterades de la retroactivitat de la llei que han obligat les famílies afectades a recórrer a la justícia, entre altres.

A més, des de l’any 2013 s’ha eliminat la cotització a la Seguretat Social als cuidadors familiars de les persones dependents, s’han reduït les prestacions a un bon nombre de persones (molts grans dependents s’han quedat amb una prestació de 20 euros mensuals) i s’ha introduït el copagament de serveis com ara els centres ocupacionals.

El vídeo recull diversos casos reals de les comarques de l’Alcoià i el Comtat, que destaquen especialment la manca de recursos i de centres especialitzats en aquesta zona.

La realització del vídeo ha estat a càrrec de la periodista Anna Boluda i inclou música del compositor Romu Agulló.

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: