Informatiu del dijous 30 d’abril de 2015

  • La Junta de Govern sol·licita una subvenció al Pla complementari del Pla Energètic per a dur a terme el canvi de la il·luminació de Gormaig en la seua segona fase i el canvi d’iluminació del Raval. El projecte puja a 170.000 euros i l’ajuntament hauria d’aportar-ne 18.000.

  • Rafael Montava presenta oficialment la seua candidatura a Cocentaina.

  • Obert el termini d’inscripció a les proves d’accés per tal d’accedir als Cicles Formatius de Formació Professional de Grau Mitjà i Superior.

  • S’inicien els actes del 415 aniversari de la Proclamació de Sant Hipòlit com a Patró de Cocentaina.

  • Concert didàctic de l’Orquestra de Pols i Plectre la Paloma.
  • “Vivimos siempre juntos” Musical benèfic per a Solc.

JUNTA DE GOVERN

Una setmana més s’ha dut a terme la Junta de Govern Local, on S’ha aprovat l’autorització de la prova esportiva Decabike, una prova ja consolidada.

Un altre punt aprovat és l’informe de llicències ambientals, on s’han concedit dues llicències: una per a una empresa de manipulació de plàstic i l’altra per a un taller de confecció.

S’ha donat compte de l’obra complementària del tractament d’humitats al Palau, la qual puja a 24.400 euros.

S’ha aprovat l’expedient i licitació de l’autorització de 2 mesons per a la Fira de Tots Sants, en concret els que estaran ubicats a la plaça Anselm Martí i a l’Av. Xàtiva.

La Junta de Govern ha sol·licitat una subvenció al Pla complementari del Pla Energètic per a dur a terme el canvi de la il·luminació de Gormaig en la seua segona fase i el canvi d’iluminació del Raval. El projecte puja a 170.000 euros i l’ajuntament hauria d’aportar-ne 18.000

També s’ha aprovat la certificació de l’obra de paviment dels camins Cabanya, Frangí de Baix i Terratge.

I s’ha aprovat les certificacions de l’obra de rehabilitació de les pistes del Poliesportiu, les quals pugen a 30.000 euros i s’espera que finalitzen demà, 1 de maig.

Per últim, s’han aprovat els actes al voltant del 7 de Maig.

PRESENTACIÓ DE LA CANDIDATURA DEL PP

El Partit Popular de Cocentaina va presentar oficialment la candidatura de Rafael Montava per a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig en un acte públic que va tenir lloc al Centre Social Real Blanc amb la presència del President Provincial del Partit i vicepresident del Consell, José Císcar.

L’encarregada d’iniciar les intervencions va ser la número 2 i presidenta Local dels Populars, Silvia Climent, que va destacar la importància que tenen per Cocentaina aquestes eleccions “és l’oportunitat per iniciar un veritable canvi que aposte pel futur”, ha destacat. A més, va donar a conèixer el lema que utilitzarà el PP contestà en aquests comicis “Cocentaina ets tu”. Després del seu parlament, Climent va ser l’encarregada de presentar l’alcaldable, Rafael Montava.

El candidat va desgranar en el seu discurs les principals línies del seu programa electoral i ha apuntat que el seu objectiu serà la creació d’ocupació “l’Ajuntament ha d’ajudar a crear llocs de treball per evitar que la gent jove abandone Cocentaina i aquest és el principal repte”, ha indicat. També va apostar per aprofitar els recursos del municipi “tenim un gran patrimoni turístic que cal posar en valor en tots els vessants”, ha conclòs. Finalment, van pujar a l’escenari les persones que l’acompanyaran en la seua llista.

La presentació la va finalitzar José Císcar, que va animar a tots a confiar en el PP tant a Cocentaina com en les eleccions autonòmiques “hem comès errors en la nostra gestió, i demanem perdó per això, però els votants han de tenir clar que el PP és una aposta segura davant de nous experiments que sorgeixen de l’esquerra “, i ha afegit “tots hem sumat per millorar la situació econòmica i aquesta és la línia que cal seguir”, ha assenyalat.

Cal indicar també que a Rafael Montava el van acompanyar els candidats del PP d’Alcoi i Muro, Rafa Miró i Àngel Mollà, respectivament. També va estar present la Diputada Nacional Amparo Ferrando i el Diputat Provincial Javier Sendra, com també el número 12 per la província d’Alacant i actual portaveu del PP a Alcoi, Fernando Pastor.

Rafael Montava es presenta a Cocentaina pel PP com la “renovació, Joventut, integració i participació de tot el teixit social local”.

Proclamat Rafael Montava candidat pel PP a Cocentaina i presentat per Pepe Ciscar com un referent de renovació, joventut i integració de tot el teixit social de la localitat, la intenció dels populars és fer front al govern socialista, que governa des de fa més de 30 anys.

En un multitudinari acte, José Císcar ha dit que “la llista del Partit Popular engloba tots els valors de la Convenció de Benidorm: renovació, joventut, integració i participació de tot el teixit social local. És una llista amb una edat mitjana de 36 anys, de la qual formen part persones procedents de col·lectius. És una llista que integra a tota a la ciutat”.

El president provincial del PP ha destacat que “és una llista nova per a un temps nou i diferent. Allunyat dels clixés de l’esquerra. Amb propostes tan importants com la d’un pacte local per l‘ocupació que partisca del consens entre les forces polítiques i els actors socials”.

En la mateixa línia, Císcar ha destacat que “és curiós veure com allà a on anem, el Partit Popular té un programa definit, sòlid i estable, que emmarca un projecte de ciutat. En l’àmbit provincial, també comptem amb un programa que inclou rebaixa fiscal, lideratge provincial, aigua, infraestructures i, sobretot, ocupació, però desconeixem quines propostes presenten els altres. I ho desconeixem, perquè l’Esquerra només té un punt en el seu programa: que no governe el PP. De tota la resta, no diuen res”.

Per al màxim responsable del PP a Alacant “el PP és conscient de la importància i els valors que representa Cocentaina i la seua comarca. Per açò, volem recuperar, en l’àmbit local, el patrimoni històric i artístic. I, per açò, volem que Cocentaina i la seua comarca formen part principal i activa del projecte de reindustrialització per a la Província d’Alacant”.

PSOE 

Els Socialistes Contestans han convidat a tots els veïns i veïnes de Cocentaina a la presentació, avui dijous 30 d’abril, del seu programa electoral, amb el qual concorren a les eleccions del pròxim mes de maig. A més, l’acte aprofitarà per donar a conèixer en profunditat els perfils de totes les persones que formen part de la llista encapçalada per Mireia Estepa Olcina.

L’acte, obert a tot el qui hi vulga assistir, començarà a partir de les 20.30 hores de la nit al Centre Cultural El Teular. Comptarà amb la presència i les intervencions de l’actual alcalde de Cocentaina Rafa Briet, Julián López Milla, diputat a les Corts i cap de llista per Alacant, i per suposat també intervindrà la candidata a revalidar l’alcaldia de Cocentaina després de les eleccions de maig, Mireia Estepa Olcina.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

Avui dijous, 30 d’abril de 2015, a les 19:30 hores, tindrà lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina, la presentació del llibre de Jordi Tormo, “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”.

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com ara Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.

JOVENTUT

Fins al 4 de maig estarà obert el termini d’inscripció a les proves d’accés per tal d’accedir als Cicles Formatius de Formació Professional de Grau Mitjà i Superior. Miquel Àngel Raigal, responsable de la Casa de la Joventut, ens explica els requisits per a poder entrar de manera directa, a més d’explicar-nos el procés que consisteix a omplir on line els fulls necessaris, anar al banc a pagar la taxa i després dur-los a l’institut on es vol fer el cicle formatiu. Cal dir que per al Grau Mitjà, cal tindre 17 anys o complir-los aquest any i per al Superior 19 anys. Tota la informació al respecte la podrem trobar a la Casa de la Joventut.

Miguel Angel Raigal ens informa també de les excepcions per accedir al Grau Superior, a més de detallar-nos les característiques de la prova.

Per a qualsevol Grau Mitjà és la mateixa prova i per al Grau Superior hi ha tres tipus de proves, on la part general és la mateixa per a tots i la part especifica són dues assignatures relacionades amb aquest cicle formatiu.

Per últim, també destaca que si algú no ha finalitzat encara l’ESO o el Batxillerat, però sí que compleix els requisits d’edat, convé que realitze la prova si veu que té possibilitat que no aprove totes les assignatures. D’aquesta manera, si supera la prova al curs següent, podrà continuar els seus estudis.

7 DE MAIG

Una vegada passen les festes patronals de la Mare de Déu del Miracle, Cocentaina es prepara per venerar al seu Patró, Sant Hipòlit, i és que, com bé saben, el 7 de maig de 1600 i pel mètode d’insaculació, Sant Hipòlit va ser elegit Patró del nostre poble, sent proclamat com a tal el 10 de maig. Per aquest motiu, la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians ha organitzat una sèrie d’actes lúdics i religiosos per celebrar el 415 aniversari d’aquest fet que va convertir a Sant Hipòlit en l’intercessor dels socarrats i socarrades.

Els actes començaran aquest mateix dissabte 2 de maig amb una xerrada al voltant del nostre Patró, pregó que enguany realitzarà mossèn Ramón Micó, titular de la parròquia del Salvador.

Rafael Monar, vicepresident de culte de la Federació de la Junta de Festes de Moros i Cristians, ens detalla els actes previstos per a aquest dissabte i ens comenta que mossèn Ramón serà l’encarregat de realitzar la xerrada, en la qual ens vol mostrar el Sant Hipòlit que va deixar la milícia per enaltir la bandera de la caritat i que va ser proposat per un gremi a l’hora de ser elegit, trobant moltes similituds entre aquell 1600 i aquest 2015.

Rafael Monar ens deia que una vegada s’imposen les insígnies als dos caps de filà nous, Ángel Colomina, dels Maseros, i Gerardo Mur, de la Llana, els capitans i abanderats de 2014 signaran en el llibre d’honor i, després, tots junts marxarem a la Casa del Fester per inaugurar la divuitena edició del Concurs de dibuix. Aquesta exposició podrà ser visitada durant tot el mes de maig de dilluns a divendres de 6 a 8 de la vesprada i dissabtes i diumenges d’11 a 1 del migdia.

A banda dels actes del dissabte, diumenge, la filà Manta Roja amb motiu de la seua capitania i coincidint, a més, amb els 25 anys d’unió amb la banda de Beniatjar, han organitzat una Eucaristia a les 11 en el Salvador i un concert de música festera al Teular a les 12:15.

El dia gran serà el pròxim dijous 7 de maig. A les 8 de la vesprada i a l’església de Santa Maria es celebrarà l’Eucaristia Solemne en honor a Sant Hipòlit que serà cantada per l’Orfeó Contestà Just Sansalvador, que enguany compleixen 25 anys i que van començar, precisament, cantant la Missa de Sant Hipòlit. Tanmateix, aquest dia, s’imposaran les medalles als majorals i majorales, es presentaran els acabats de nàixer al Patró i s’entregarà la imatge de Sant Hipòlit a l’associada devota Aitana Enguix Vinal. L’acte del dia 7 conclourà amb un tret de salves d’arcabusseria a càrrec dels festers de les filades de càrrec 2014-2015.

Per últim, tancarem el mes de maig amb el dia de les paelles, que un any més es durà a terme al Pla de la Font. Serà el 23 de maig.

ORQUESTRA DE POLS I PLECTRE

Dintre del seu programa de concerts, l’Orquestra de Pols i Plectre La Paloma de Cocentaina ha organitzat per aquest dissabte a les 19:30 de la vesprada i al Centre de Cultura El Teular un concert didàctic dirigit a tota la població, però sobretot per als xiquets i xiquetes. Hi participaran els xiquets de l’escola de l’orquestra, a més comptarà amb la participació de Teló Teatre, ja que a banda d’escoltar música també es volen contar histories. L’entrada és lliure col·laborant amb La Paloma l’ajuntament i la seu universitària de Cocentaina.

Jose Luis Agulló ens deia que els que es vol és que els xiquets de l’escola de música participen i tinguen il·lusió i per aquest motiu han preparat un programa variat on ells seran grans protagonistes, a més agraïa als mestres de l’escola de música la tasca que estan realitzant amb els menuts.

XII LA RUTA A PEU AL BARRANC DE L’INFERN

Aquest divendres 1 de maig tindrem la dotzena edició de la Ruta a Peu al barranc de l’Infern. Tindrà dues eixides, una per la gent del Comtat-L’Alcoià des de l’antiga estació de l’Orxa i per a la gent de la Safor a la cantera la reprimala de Vilallonga, totes dues a les 8.45 am. El punt d’encontre serà al paratge de la fàbrica de la Llum on les colles de dolçaines de la Xafigà i de la Safor ens farà una actuació. També ens acompanyaran les muixerangues de la Nova d’Algemesí i d’Alacant. Aquesta activitat reuneix a més de 400 persones vingudes de totes les comarques.

SOLC

Aquest dissabte 2 de maig i al teatre Calderon d’Alcoi l’associació de Veïns de la zona Nord organitza un Musical Benèfic per a SOLC, aquest festival anirà a càrrec de Noel Barroso el musical que podrem gaudir és “Vivimos Siempre Juntos”.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE

El mes d’abril va acabant, un mes ple de llibres i activitats de foment lector que hem tingut a la Biblioteca de Cocentaina. Res millor per acomiadar-se que fer-ho donant-li la paraula a Ovidi Montllor.

Aquest pròxim dijous, 30 d’abril de 2015, a les 19:30 hores, tindrà lloc al saló d’actes de la Biblioteca Municipal de Cocentaina, la presentació del llibre de Jordi Tormo, “Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula”.

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula. Ens ho comenta la bibliotecaria municipal Dolors Insa.

Ovidi Montllor fou un creador en majúscules. Una veu crítica i autocrítica silenciada als anys vuitanta però que avui és admirada i reivindicada com mai, també per les generacions que no el conegueren en vida. Des de la infantesa en blanc i negre de l’Alcoi de la postguerra fins a la convulsa i vibrant Barcelona de la joventut i la maduresa, aquesta obra s’endinsa per les diferents facetes d’aquest treballador de la cultura: teatre, cinema i cançó. Però també poesia. Perquè l’Ovidi no només va escriure lletres de cançons que formen part de la nostra memòria col·lectiva: també ens va deixar al voltant de quatre-cents poemes, una part dels quals són publicats en aquest llibre per primera vegada. Així mateix, des de la seua convicció que la poesia és una arma de transformació social, va dur a terme una ingent tasca de difusió popular d’autors com Joan Salvat-Papasseit, Pere Quart, Joan Fuster, Blai Bonet o el seu amic Vicent Andrés Estellés.

A Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula, l’alcoià Jordi Tormo s’ha submergit en els arxius, els llibres i els cercles personals de l’Ovidi per rescatar poemes i imatges. També, els lligams amb els poetes esmentats i les vivències compartides amb amics i familiars com Toti Soler, Jana Montllor, Antoni Miró, Isabel-Clara Simó, Neus Solsona, Pilar Aymerich, Montserrat Roig, Alfred Luchetti o Manel Rodríguez-Castelló. El resultat és aquest petit tresor ple de versos i fotografies que ens descobreixen el seu vessant més emotiu: el de treballador apassionat de la paraula.

MURO

Aquest matí s’ha celebrat a la sala de Plens de l’Ajuntament de Muro la Junta de Seguretat anual i on han assistit l’alcalde de Muro, Rafa Climent, el subdelegat del Govern d’Alacant, Alberto Martínez Díaz, la regidora de Policia i Seguretat Ciutadana, Marina Cerdá Aresté, i els representants de la Policia Local de Muro, del Puesto de la Guàrdia Civil de Muro, Policia Autonòmica i Protecció Civil.

En la Junta s’ha coordinat l’efectiu de seguretat de cara a les pròximes Festes de Moros i Cristians.

En total participaran més de 170 efectius des del 8 fins a l’11 de maig; 49 Policies locals, 48 voluntaris de Protecció, a més d’agents de la Guàrdia Civil i unitats de la USECIC, Policia Autonòmica i personal sanitari i d’emergències

Els agents de la USECIC, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica reforçaran la vigilància de l’extraradi de la vila i disseminat. La resta de personal estarà en el centre neuràlgic de la festa mora i cristiana.

A més a més, també s’ha fet un balanç del nivell de seguretat quant a la vila de l’últim any, sobre el que portem d’any vigent. Segons les dades de la Guàrdia Civil, els delictes, faltes i infraccions penals han disminuït un 15% en relació a l’any anterior. Una dada molt tranquil·litzadora en paraules del subdelegat. Com a novetat de la reunió, cal dir que l’Ajuntament de Muro s’adherirà al Conveni sobre Violència de Gènere.

Tot i que a Muro les xifres no són alarmants (7 casos en tot 2014) pensem que és una bona manera que l’administració signe aquest acord per tenir cobertura en aquest tema amb altres cossos de seguretat.

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: