Informatiu del divendres 15 de maig de 2015

  • En setembre s’iniciaran les obres d’ampliació del Centre de Salut de Cocentaina.

  • L’Ajuntament sol·licita una subvenció a la Diputació de 180.000 euros per adequar els guals de la Jaquera i el Terratge.

  • Guanyar Cocentaina aposta per tindre una porta d’entrada al Parc Natural de la Serra de Mariola, a l’antiga estació del Nord.

  • La Cooperativa Agrícola de Cocentaina celebra avui la Festivitat de Sant Isidre.

  • Cocentaina celebra el Dia Internacional dels Museus amb una presentació en la façana del Palau de la “Visita realista documentada del Palau Comtal de Cocentaina”.

  • Il·lusiona’t organitza un taller sobre tècniques per millorar les conductes en la convivència familiar.

  • L‘Escola de Bonsai tractarà aquest dissabte les malalties i paràsits dels bonsai.
  • Muro finalitza les Festes de Moros i Cristians amb la “Pujà”.

CENTRE DE SALUT

L’alcaldable Popular a l’Ajuntament de Cocentaina, Rafa Montava, al costat del portaveu del grup municipal, Adolfo Sancho, i d’Elena Sanz, número tres de la candidatura i coordinadora del programa de Sanitat i Serveis Socials dels Populars contestans, es van reunir en el matí del dimecres amb Carlos Aracil, gerent del Departament de Salut i director de l’Hospital Verge dels Lliris, per conèixer de primera mà l’estat actual del tan reivindicat projecte d’ampliació del Centre de Salut de Cocentaina, inclòs en els pressupostos de la Generalitat per a aquest 2015. Després d’haver informat, així mateix, el mateix Aracil recentment al Sr. Briet actual alcalde.

Rafael Montava ens comenta que segons els ha informat Carlos Aracil el projecte està redactat per a la realització en cinc fases, amb una inversió total d1,8 milions d’euros. S’han iniciat els tràmits administratius per a ladjudicació i realització de les obres, i està previst que a mitjans de setembre que ve estiguen licitades les tres primeres fases del projecte amb un import total d1,3 milions d’euros i s’inicien a continuació.

Rafael Montava es mostrava molt satisfet veient d’aquesta manera atesa una de les reivindicacions més demandades per les contestanes i contestans en els últims temps, destacant que no és una notícia que es produeix per ser eleccions.

Per la seua banda, l’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, ens confirma que coneixia la notícia, però que faltaven els plànols definitius; es va intentar que abans que finalitzara el mes de gener es fera la presentació a la població, fins i tot es van reunir ell i el regidor de Sanitat, Ferran Albors, però no va ser possible. A més, ens recorda que fou al mes d’abril, abans de Festes d’Alcoi, quan es van reunir per darrera vegada amb Carlos Aracil per a fer una presentació abans de la campanya electoral perquè no es polititzara el tema.

L’alcalde lamenta que el PP ho traga ara coincidint amb la campanya electoral i diu que altra vegada s’equivoquen en les formes i en els projectes, recordant-li a Rafael Montava que l’ampliació ha estat pressupostada des de fa 7 anys i no s’ha dut a terme, com ha passat amb altres obres com la unificació del Bosco, el projecte de l’aigua reciclada que no s’ha acabat, la carretera de Benilloba, el tren Alcoi-Xàtiva, entre altres.

Una vegada acabades totes les fases d’ampliació del centre de salut, es comptés amb un nou gimnàs de recuperació i rehabilitació, noves sales de consulta i urgència, com també l’ampliació d’altres departaments.

JUNTA DE GOVERN

En la Junta de govern d’aquesta setmana, cal destacar en els expedients sancionadors d’ordenances que s’ha apercebut un veí per portar el gos solt a la via publica i en un altre s’ha sancionat per portar solt el seu gos solt al ser perillós. S’ha fet una denúncia de 750 euros per venda ambulant no autoritzada i una altra de 900 euros a un veí per abandonament del cotxe a la via pública.

A més, s’ha donat compte de la convocatòria de selecció d’una persona becària a l’àrea d’igualtat; seran 3 mesos i 20 hores setmanals.

També s’ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de 180.000 euros per adequar els guals de la Jaquera i el Terratge.

Per últim, s’han autoritzat els actes que es celebraran el dissabte 23 amb motiu del Dia de les Paelles, el 7 de juny per la festivitat del Corpus i el 12 de juny per la festa del Patronat.

GUANYAR

Guanyar Cocentaina, dintre del seu programa electoral, aposta pel foment del turisme rural i vol treballar per tindre una porta d’entrada al Parc Natural de la Serra de Mariola, concretament proposa l’antiga estació del Nord, avui en rnes i que podria acollir aquesta infraestructura turística. Bernardo Pérez, alcaldable de Guanyar Cocentaina a l’Ajuntament de Cocentaina, ens recorda que aquesta no és una proposta nova, sinó que va fent-se des de fa temps i que el PP des de la Generalitat va parar aquest projecte.

FESTA DE SANT ISIDRE

Un any més, els llauradors de la nostra població celebren avui la festa del seu patró: Sant Isidre. Per aquest motiu, la Cooperativa Agrícola ha preparat, com ve sent habitual, una Eucaristia a les 12.30 del migdia, i després un aperitiu a la seu social de la cooperativa amb l’objectiu de poder compartir una bona estona amb tots els agricultors.

ACTE PP

Avui divendres a les 8 de la vesprada i al Centre Social Real Blanc, acte sobre el programa del Partit Popular de Cocentaina “Parlem de futur”. Acte obert a tota la població.

CENTRE EXCURSIONISTA CONTESTÀ

La secció d’escalada del Centre Excursionista Contestà ha organitzat per avui divendres a les 8:30 de la vesprada, al Teular, la projecció de l’audiovisual de Javi Martin-Mercury- “ Alpinismo Sureño” un viatge per les cares nords dels Alps.

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

El pròxim dia 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, per a celebrar-ho Cocentaina ha organitzat diferents visites els dies 16 i 18 en el Museu Municipal del Palau Comtal de la localitat per a conèixer-ho i poder gaudir de les seues exposicions. Al març de l’any 2011 el museu va ser reconegut per la Generalitat valenciana i el seu principal objectiu és el de la divulgació del Patrimoni Cultural.

El dissabte 16 de maig a les 22.30 h hi haurà una presentació en la façana del Palau de la “Visita realista documentada del Palau Comtal de Cocentaina”. De 23 a 1 h de la matinada tindrà lloc una visita lliure pel museu amenitzada per un duet de jazz, combinant així dos tipus d’arts: la cultura i la música.

El dilluns 18 es produiran diverses visites guiades pel museu i per les seues exposicions en l’horari de 19 a 21 h. Una oportunitat per als amants dels museus i la cultura per a conèixer el patrimoni cultural de Cocentaina.

Marcela Richart ens comenta que és la primera vegada que es fan les Nits al Palau, a més de comentar-nos en què consistirà la visita realista documentada al Palau.

Cal recordar que el Palau Comtal contestà va ser declarat Museu Municipal al març de l’any 2011 i conté al seu interior importants obres d’art com les pintures de la Sala Daurada, el retaule de Santa Bàrbara o la Bíblia Gòtica, sense oblidar els acabats de gran part de les seues sales.

IL·LUSIONA’T

Demà de les 10:00 a les 12:30 hores, Il·lusiona’t, associació per al suport de persones amb diversitat funcional, organitza a la Biblioteca municipal de Cocentaina el II Bloc del taller teòric-pràctic, Resultats.-Tècniques per millorar les conductes en la convivència familiar, impartit pel psicòleg Ramón Álvarez. El taler està obert a tota la població.

BONSAI

L’associació Bonsai Cocentaina continua les seues activitats de difusió i aprenentatge de l’art del Bonsai de manera desinteressada per a qui hi vulga assistir. Per aquest dissabte, a les 5 de la vesprada, es farà un taller de trasplantament de ficus i arbres tropicals, dirigit per José Giner.

A continuació l’Escola de Bonsai tractarà el TEMA: Malalties i paràsits dels bonsai. Els productes fitosanitaris.

Com ja saben aquesta activitat es durà a terme a la seu de l’Associació Bonsai Cocentaina, al Patronat. L’assistència és lliure i gratuïta.

RUTA DE LA TAPA

Cocentaina té per davant quatre intensos caps de setmana en què gastronomia, comerç i bona música es donaran la mà per a mostrar la completa i diversa oferta amb què compte el municipi.

La Ruta de la Tapa i les Nits del Comerç es desenvoluparan de forma conjunta durant quatre caps de setmana, de dijous a diumenge, del 14 de maig al 7 de juny. Quatre caps de setmana per a quatre rutes que s’han dividit per zones; el Passeig, el Centre Històric, l’avinguda País Valencià i Ferrocarril. Cada una de les àrees oferirà tapa i consumició per dos euros, a més els comerços ampliaran el seu horari habitual fins a les 12 de la nit.

A diferència d’altres edicions, en les quals s’ha organitzat cada campanya per separat, enguany s’ha volgut unir esforços i diversió. D’aquesta manera, tots els participants podran realitzar les millors compres, alhora de prendre una tapa en les nombroses terrassetes que ofereix Cocentaina i gaudisquen de la música en directe que estarà ambientant els carrers. Jazz, Rock en valencià, Tribut als Beattles i Pop són les quatre propostes previstes.

A més, totes aquelles persones que realitzen una compra superior a 10 euros en qualsevol establiment de l’Associació de Comerç entrarà en el sorteig dels 14 xec regal per valor de 50 euros que se sortejaran el dissabte 6 de juny durant l’última actuació musical programada.

I, un any més, els participants en La Ruta de la Tapa que aconseguisquen omplir com a mínim sis caselles de dues rutes diferents entraran a formar part del sorteig que patrocina Halcón Viajes de quatre premis.

FESTES DE MURO

Muro tancava la primera part de les festes de Moros i Cristians el passat dilluns amb l’Ambaixada del Tonell, que posava el toc d’humor, i després amb les guerrilles d’arcabusseria i les corresponents ambaixades.

Els actes oficials de les Festes es reprendran aquest cap de setmana amb la Vespra de la Pujà (dissabte) i la Pujà de la Mare de Déu de nou a la seua ermita (diumenge).

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: