Informatiu del dimarts 5 de maig de 2015

Atenció: a partir del mes de juny de 2015, l’informatiu diari de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat, deixarà de publicar-se en aquest servei de WordPress. Per a continuar llegint les notícies més pròximes, amb la mateixa puntualitat i el mateix rigor informatiu i lingüístic, cal accedir a la pàgina web següent: http://www.radiococentaina.com. Moltes gràcies per haver-nos seguit durant tots aquests anys.

  • La junta electoral provincial deixa sense poder posar cartells al PP de les comarques de l’Alcoià i El Comtat

  • Infraestructures repararà el pont deteriorat entre Cocentaina i la Vall de Seta.

  • L’associació de Veïns convoca una assemblea extraordinària per a preparar el debat electoral del pròxim 19 de maig.

  • Xerrada a l’IES Pare Arques de Daniel Climent al voltant de “Les fruites de primavera”.

JUNTA ELECTORAL

La Junta Electoral Provincial ha rebutjat el recurs presentat pel PP de l’Alcoià i el Comtat després de quedar-se sense espais de propaganda per presentar tard la sol·licitud per escrit. Aquesta decisió deixa els populars sense poder enganxar cartells en els 30 municipis de la demarcació, tot i que encara tenen la possibilitat de demanar empara a la Junta Electoral Central.

La Junta Electoral Comarcal deixava la setmana passada sense espais de propaganda al PP a les 30 localitats de l’Alcoià i el Comtat. La decisió estava basada en el fet que la sol·licitud per escrit no va ser presentada a temps. De fet, la petició va ser cursada el 29 d’abril i la jutgessa va interpretar que ho haurien d’haver fet dos dies abans.

En el si del PP existia el convenciment que l’assumpte seria reconsiderat després del recurs presentat davant la junta provincial, però no ha estat així. Aquest recurs ha estat rebutjat, de manera que als populars només els resta ara la possibilitat de plantejar un nou recurs davant la Junta Electoral Central.

Si es confirma finalment la decisió de la Junta Electoral, seria un dur revés per a la difusió publicitària dels candidats del partit.

Rafael Montava ens comenta que el PP és molt respectuós amb les decisions judicials i si la Junta Electoral Central desestima el recurs, no tindrien més remei que acatar la resolució. S’espera que al llarg d’aquesta setmana, abans que s’inicie la campanya electoral, es sàpiga la resolució final.

TREBALLADORS MUNICIPALS

Continuant amb el PP i en un altre ordre de coses, Rafael Montava també ens deia, fent referència a una nota de premsa enviada als mitjans de comunicació, que el Partit Popular de Cocentaina té com una de les prioritats més importants la millora de l’atenció a les persones i de totes les mesures encaminades a maximitzar la qualitat dels serveis de l’Ajuntament.

Per a aquesta tasca compten amb uns professionals locals que dia a dia instrumentalitzen aquests serveis i els apropen al ciutadà. Volen reiterar el seu recolzament a tots els professionals que treballen des de l’Administració pública i agraeixen la seua indispensable tasca per al sosteniment de les polítiques locals, com també les seues constants mostres de recolzament.

I lamenten la campanya que estan patint acusant-los de voler acomiadar els professionals, campanya duta a terme des del desconeixement absolut del seu programa didees, de les seues bases i del seu programa electoral. En cap moment, ni el Partit Popular, ni cap dels seus candidats, ha esmentat una altra cosa que no siga potenciar els serveis socials i lluitar per ampliar-los.

Tanmateix, no poden tolerar que treballadors dependents de l’Ajuntament no puguen gaudir dels mitjans materials ni de l’atenció necessària per a desenvolupar la seua tasca com a conseqüència d’una mala racionalització de la despesa pública que hi ha a Cocentaina.

El Partit Popular de Cocentaina, tal com s’explica en el seu programa, valorarà les despeses per eliminar partides innecessàries i gravàmens superflus per tal d’afavorir la inversió en els serveis que necessita Cocentaina, entre els que es troba cadascun dels professionals que els fa possible.

PONT

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient repararà el pont entre Cocentaina i la Vall de Seta que va ser tancat al trànsit fa un mes quan es van detectar problemes estructurals.

Recordem que a finals de març, i després d’una inspecció dels tècnics de la Conselleria d’Infraestructures va decidir tallar el pont de la Foia de les Monges, situat en el quilòmetre quatre de la CV-706 entre Cocentaina i la Vall de Seta, després de detectar problemes estructurals. Una restricció que segueix en vigor i que obliga els usuaris d’aquesta carretera que van des de l’Alcoià i el Comtat cap a la Marina Alta per la zona de Castell de Castells i, sobretot, als veïns dels municipis de Millena, Gorga, Balones, Benimassot, Tollos, Fageca, Famorca i Quatretondeta, entre les valls de Seta i Travadell, a fer una volta de 6 quilòmetres en els seus vehicles per arribar als seus destins.

Durant aquest temps, els tècnics han fet una anàlisi exhaustiva de l’estructura que ha inclòs una auscultació del viaducte per determinar si s’hauria de reparar o, per contra, seria necessari la construcció d’un nou pont. Al final, i tal com ha anunciat la Conselleria, els experts «han valorat que es pot reparar l’actual estructura per a la qual ja s’han iniciat els estudis pertinents».

Vicente Dómine, director general d’Obres Públiques, Urbanisme i Habitatge ja ha traslladat aquesta decisió als alcaldes dels municipis afectats en una reunió en la qual també els va informar que la Conselleria demanarà la declaració d’obra d’emergència «amb la finalitat de solucionar els problemes estructurals que presenta el viaducte» i, per tant, que puga estar operatiu com més prompte millor.

La Conselleria, a l’espera de la resolució de la petició, no ha anunciat ni la data d’inici de les obres ni el cost que significaria aquesta actuació per a millorar l’estructura que pot tenir uns 80 anys d’antiguitat.

En Ràdio Cocentaina hem parlat amb l’alcalde de Cocentaina, Rafael Briet, que va estar present en la reunió i ens comenta que ha sigut una bona decisió la que s’ha pres, ja que aquest sistema agilitzarà les obres, a més d’avançar que possiblement al mes d’agost es podrien iniciar les obres.

GUANYAR COCENTAINA

Avui dimarts a les 20 hores tindrà lloc al Centre Cultural El Teular l’acte de presentació de la candidatura Guanyar Cocentaina.

L’acte servirà per a donar a conèixer tant la gent que s’ha embarcat en aquest projecte com el programa elaborat després de reunir-se amb el diferent teixit associatiu contestà. La presentació comptarà amb l’assistència d’Esther López Barceló, diputada a les Corts per Esquerra Unida del País Valencià i cap de llista per Alacant Acord Ciutadà i Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià i exdiputat al Congrés. Tots dos acompanyaran a Bernardo Pérez, cap de llista de Guanyar Cocentaina.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS

El pròxim 19 de maig, l’Associació de Veïns organitzarà, el debat electoral de cara a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Hi comptara amb la presència de tots els alcaldables (caps de llista) de les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals.

Per a preparar el seu contingut, conviden els veïns de la nostra població a fer-los arribar aquelles propostes, reflexions, temes que es vulguen tractar, etc. i per aquest motiu han convocat una assemblea extraordinària que celebraran demà dimecres 6 de maig a les 19:00 hores, a la seu de l’associació.

També, podran fer arribar les seues preguntes al mail associacioveins@yahoo.es, fins al 10 de maig.

XARRADA

Demà dimecres, i dintre de cicle de xerrades que ha organitzat l’IES Pare Arques per a celebrar la primavera, a les 19:00 hores a l’aula d’usos múltiples, Daniel Climent ens parlarà de “Les fruites de primavera”.

Daniel Climent és professor de Ciències de la Natura, investigador i divulgador etnobotànic, autor nombrosos articles i llibres d’etnobotànica, conferenciant sobre temes de divulgació científica, etnobotànica i antropologia cultural.

Daniel Climent sap transmetre saviesa i respecte a la natura des del coneixement i la proximitat, aquesta és la missió d’un enamorat del nostre territori i la cultura popular. Bioquímic, professor de secundària i etnobotànic de cor que sap conjugar aquest doble vessant per apropar-nos al món de la botànica. Reuneix totes les condicions d’encisar els amants de les plantes i descriure de la manera més didàctica possible un bon grapat de pinzellades de com ha anat variant aquesta relació dels nostres pobles, i els seus habitants amb el món vegetal.

Toni Barceló ens recorda que l’IES Pare Arques de Cocentaina, acull l’exposició Fotografiar la natura “ORQUÍDIES”, un recorregut fotogràfic per les nostres comarques on es pot apreciar la nostra biodiversitat.

Les fotografies de Josep Durà Peiró recorren l’àmbit del Comtat, mostrant, des de la seua particular perspectiva, la bellesa propera que amaguen aquestes singulars plantes del nostre entorn. 

L’exposició està oberta a tota la població i podrem gaudir d’ella fins a30 de maig de 2015 on com hem dit s’exhibeix un interessant registre de la riquesa floral que es troba a la nostra comarca, testimoni gràfic de la natura que ha estat captat pel fotògraf Josep Durà.

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: