Informatiu del dimarts 18 de juny de 2013

Donem pas a l’informatiu diari local i comarcal a la sintonia de ràdio Cocentaina, la veu del Comtat. Estem a dimarts, 18 de juny de 2013 i en portada destaquem que:

  • La Confraria de la Mare de Déu del Carme presenta el cartell anunciador de la festa mariana i també el programa-revista

És la nostra portada, però hi ha altres assumptes que destaquem de manera més breu:

  • L’Ateneu Musical de Cocentaina obri el periode matriculació per al curs que ve al temps que enceta una setmana d’audicions
  • El Bracal aconsegueix reunir a un gran nombre de gent en el concert festiu-reivindicatiu per demanar el Bracal
  • Inicien una recollida de signatures per retornar la protecció a la Serra d’Alfaro
  • En esports avui parlem de les 24 h esportives

INTRO

Abans de parlar-los de la notícia de portada, hem de dir-los que aquest dijous dia 20 és tercer dijous de mes i aleshores l’Ajuntament de Cocentaina albergarà el ple ordinari corresponent al mes de juny. Serà com és habitual a les 7:30 de la vesprada i nosaltres, els l’oferirem en directe. El ple consta d’un total de 9 punts repartits entre dictàmens, despatxos extraordinaris i prec i preguntes. També abordaran qüestions com ara l’aprovació de la modificació del reglament regulador del servei de proveïment d’aigua o la transferència de crèdits núm. 1 entre partides de distinta àrea de despeses. Són algunes de les qüestions que es tractaran i que com els deia, es debatran en el plenari de l’Ajuntament.

CARTELL

El passat dissabte, l’església del Salvador va acollir la presentació del programa-revista i cartell de la revista de la Mare de Déu del Carme. És aquest és el primer acte que la Confraria presidida per JuanFran Ferrándiz i Raquel Barrachina han organitzat per celebrar la festivitat de la Verge que viurà el dia gran el 16 de juliol.

En primer lloc es va presentar el cartell, obra enguany encarregada a l’artista Rosa Ribelles Albors, llicenciada en Belles Arts i en l’especialitat de líiees d’intensificació de dibuix i restauració. Actualment treballa de professora de secundaria de Plàstica i visual en el col·legi del Convent dels Pares Franciscans. Tot i això, ha treballat també de restauradora en la taula gòtica de Santo Domingo de Silos que forma part del Patrimoni de la catedral de València i també ha estat en l’equip de restauració de les pintures murals de l’Ermita de Sant Lluis, en Cinctorres Castelló.

La docència ocupa gran part de la seua experiència professional i el dissabte es va estrenar com a cartellista. Ho va fer en el seu poble i amb el cartell de les festes de la Mare de Déu del Carme utilitzant una tècnica mixta que reflecteix a la perfecció la festa mariana i en concret la contestana.

També es va presentar el programa-revista que es tracta d’un llibre històric que recull articles relacionats amb la parròquia del Salvador, part literària amb poemes a la Mare de Déu i les efemèrides dels grups parroquials. La revista és totalment gratuïta i es pot adquirir a la pròpia Església del Salvador tot i que també les zeladores de la confraria la repartiran als confrares en aquestos dies.

I un últim apunt, dir que aquest dissabte 22 de juny durant la Missa de les 8 s’imposaran els escapularis als majorals i majorales de les festes d’enguany i acte seguit, tindrà lloc el pregó a càrrec de Ramón Belda, un seminarista de Biar que coneix el nostre poble i la nostra festa gràcies al vincle que te amb mossèn Ramón Micó.

ATENEU

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina de Cocentaina ha organitzat per a aquesta setmana el fi de la seua escola de música amb dos audicions. Una està preparada per a demà dimecres a les 7:30 de la vesprada i l’altra per al dijous que es realitzarà al carrer. Tanmateix, l’escola de Música ha iniciat ja el seu període de matricula per al curs 2013-2014 amb molts descomptes i un ampli ventall d’assignatures. La matricula es pot fer on-line des de la web de l’Ateneu Musical o acostant-se a la seu de l’entitat ubicada al carrer d’Ausiàs March de dilluns a dijous de 6:30 a 8 h de la vesprada.

FPA

Ja que parlem de matrícules, recordar també que la Fpa Beniassent ha iniciat també el període matriculació per al curs vinent.

La Fpa ampliarà l’oferta formativa ja que desdoblarà els grups d’alemany i d’esport, oferirà un grup més de ioga i un grup d’accés a universitat per a persones majors de 25 anys.

La informació completa amb els horaris de tots els tallers i els fulls de matrícula s’han d’arreplegar al propi centre o s’han de descarregar de la pàgina WEB. La matrícula es realitzarà el dilluns i dimarts d’aquesta setmana i la que ve tant a Cocentaina com a Muro en horari de vesprada de 17 a 20 hores.

Dintre de la setmana d’activitats extraordinàries que la Fpa ha organitzat per acomiadar aquest curs, recordar que demà realitzaran el viatge lúdic cultural visitant enguany, la localitat costera de Cullera.

INSTITUT

Seguim parlant d’educació i en aquest cas de més activitats extraordinàries que es duen a terme a l’Institut Pare Arques de Cocentaina. Per acomiadar aquest curs han preparat un concert al Centre de cultura el Teular pe a avui mateix. A partir de les 8 de la vesprada, podrem escoltar a Althea Gómez, Raquel Sánchez, Noelia García, Adrian Guillen, Júlia Nebot, Neus Francés o Maria Bas acompanyats per grans músics i companys. També hi participarà el grup Borumballa i podrem veure dos balls, un preparat per alumnes de 2n d’ESO i altre per alumnes de 4t al voltant de la cançò “Carta a casa” d’Ovidi Montllor. També hi hauran representacions teatrals amb fragments de “Marujes 2” i “Animal de record” , obra que versa sobre la vida de Vicent Andrés Estelles a càrrec del grup l’Espardenya.

BRACAL

Obrim pàgina comarcal i ho fem amb notícies que trobem publicades en diferents diaris digitals. En primer lloc se n’anem a Muro i continuem parlant d’educació.

Entre 600 i 700 persones, segons l’organització, van prendre part del concert organitzat per la Plataforma per la construcció del Col·legi Bracal de Muro, ‘Bracal JA!’. El cantautor contestà Andreu Valor i el grup Notes Soltes van ser els encarregats de posar la música a una vesprada-nit històrica per la reivindicació de la nova escola, un projecte que porta més de cinc anys en espera.

L’aparcament de l’aulari d’Infantil de l’escola va ser el lloc escollit per aquesta activitat.

Cal recordar que durant el curs 2008-2009 els alumnes del Bracal es van traslladar a unes aules prefabricades, junt a l’antiga Estació, degut a la detecció d’aluminosi en l’anterior escola.

Després de les inspeccions arquitectòniques dutes a terme, al final es va decidir enderrocar l’edifici i apostar per construir-ne un altre nou, que sembla ser que no arriba mai.

SERRA D’ALFARO

La Coordinadora d’Estudis Eòlics del Comtat ha iniciat recentment una recollida electrònica de signatures per aconseguir que la Generalitat Valenciana retorne la protecció ambiental a la Serra d’Alfaro.

Ho ha fet mitjançant la plataforma web ‘Change.org’, la qual ja s’ha convertit en tota una referència en les reivindicacions de milers de persones arreu del món. Pel moment, s’esperen aconseguir així unes 5.000 signatures per tal que la Serra d’Alfaro siga catalogada de nou com a ZEPA -Zona d’Especial Protecció per les Aus-.

Cal recordar que aquesta protecció va ser retirada fa uns mesos pel TSJ en favor dels interessos d’una empresa privada que -ara fa uns anys- pretenia instal·lar allí un parc eòlic. La Coordinadora d’Estudis Eòlics, des de que va conéixer la notícia, ha carregat durament contra la Generalitat Valenciana per permetre la retirada de la ZEPA sense fer ni una sola al·legació o recurs a la sentència.

ESPORTS

Cocentaina va viure, un any més, la festa de l’esport. Va ser durant el divendres 14 i dissabte 15 de juny quan es va encetar la 35 edició de les 24 hores de Cocentaina.

Handbol, rugby, escampilla, skate, marxa popular, tennis taula, spinning, pilota valenciana, espeleologia, ruta BTT, petanca, caça, esquaix, escacs, excursió nocturna-diürna, tennis, front tennis, bàsquet, futbol sala, futbol 7, futbol, calitx, hoquei patins, exhibicions de taekwondo i patinatge artístic, skate i fins i tot una zona de Active Extrem son els esports que es van donar cita en aquest esdeveniment.

El poliesportiu va ser visitat per un gran nombre de persones, sobre tot, durant les exhibicions i la disputa de les finals de futbol 7 i futbol sala durant la vesprada del dissabte. Tot i que gràcies a la llavor dels radioaficionats aquestes 24 hores van ser internacionals perquè van aconseguir fer més de 2.300 contactes amb 125 països diferents.

L’únic incident a destacar d’aquestes 24 hores va ser l’apagó de llum que van patir les nostres instal·lacions divendres a la nit, havent de parar totes les competicions i reprenent-les dissabte a les 7 del mati. Nosaltres tenim una valoració del que han sigut aquestes 24 hores esportives i ho fem escoltant aquesta entrevista mantinguda amb el regidor d’Esports, Saül Botella.

Els resultats finals i quadre de guanyadors d’aquesta edició de les 24 h esportives són:

-Hoquei Patins

1er, Selecció Valenciana

2on, HC Cocentaina

-Calitx

1er, Los Amigos del Calitx

2on, Los Manchegos

-Futbol Sala

1er, Pikolinos Patronat Limbonet

2on, La Ibense

-Futbol 7

1er, Patronat

2on, Pizz. La Forqueta

-Bàsquet

Femeni

1er, Santa Pola

2on, Iris Contestano

Lliga Local

1er, Comercial Fontanera

2on, Iris Contestano

Federat

1er, Teixereta Ibi

2on, Muro

-Escacs

Categoria Per Equips (2 participants)

1er,Club d’Escacs Tabiya Alcoi

2on,Club d’Escacs Cocentaina

Categoria Sènior (14 participants)

1er,Yolanda Monllor Garcia (Alcoi)

2on, Emilio Rico Ripoll (Club d’Escacs Cocentaina)

Categoria Aleví (6 participants)

1er, Diego López Shukina (Club d’Escacs Cocentaina)

2on, Aaron Mira Barea (Club d’Escacs Cocentaina)

Categoria Benjamí (10 participants)

1er, Nicolas Colomina Aljama (Club d’Escacs Tabiya Alcoi)

2on, Antón López Shukina (Club d’Escacs Cocentaina)

-Tennis

Individual:

1er, Juan Vila

2on, Antoni Gonzalez

Dobles:

1er, Fran Lizon i Antoni Gonzalez

2on, Jose Guerola i Maria Guerola

-Petanca

1er, Jose Rodriguez i Tomas Bautista

2on, Rosario i Rosario

-Tennis Taula

1er, Ismael Peiro

2on, Mario Llinares

-Squash

1er, Pedro Sempere

2on, Mario LLinares

-Marxa Popular Soca-Run (137 participants)

Femeni

1era, Maite Molla Camarasa

2ona, Pilar Gadea Boronat

3era, Angela Lopez Juan

Masculi

1er, David Cañete Martinez

2on, Vicente Cardona Sanchez

3er, Xavier Girones Tamarit

Local

1er, masculi, Raul Barrachina Colomina

1era, femeni, Sonia Moyá Molto

-Futbol 11

cadet Contestano 3 vs 5 Alcoyano B

juvenil Contestano 0 vs 0 Muro

Cocentaina 2 vs 1 Modalcoy

-Futbol Sala Femeni

Yefaky 12 vs 1 Muro

-Skate

Majors de 18

1er, Fran Javaloyes (Elche)

2on, Christian Estrada (Madrid)

3er, Ruben Lopez (Elche)

Menors de 18

1er, Javi Martinez (Alacant)

2on, Andres Ruano (Gandia)

3er, Tatin (Ontinyent)

Joc del Skate (trucs sòl)

1er, Victor Alvarez (Picassent)

2on, Fran Javaloyes (Elx)

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari