Informatiu del dimecres 6 de maig de 2015

Atenció: a partir del mes de juny de 2015, l’informatiu diari de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat, deixarà de publicar-se en aquest servei de WordPress. Per a continuar llegint les notícies més pròximes, amb la mateixa puntualitat i el mateix rigor informatiu i lingüístic, cal accedir a la pàgina web següent: http://www.radiococentaina.com. Moltes gràcies per haver-nos seguit durant tots aquests anys.

  • Guanyar Cocentaina va presentar ahir la seua candidatura .
  • El pròxim dia 8 de maig s’obri el procés de matrícula als col·legis contestans.
  • Demà es celebra el 415 aniversari de la proclamació de Sant Hipòlit com a patró de Cocentaina.

GUANYAR COCENTAINA

Ahir el Centre Cultural El Teular va acollir l’acte de presentació de la candidatura Guanyar Cocentaina. Una agrupació local formada per socarrades i socarrats de diferents sensibilitats que es presenta en societat i que aspira a ser decisiva en la propera formació del consistori municipal.

En aquest acte, es va donar a conèixer tant la gent que s’ha embarcat en aquest projecte com el programa elaborat després de reunir-se amb el diferent teixit associatiu contestà. La presentació va comptar amb l’assistència d’Esther López Barceló, diputada a les Corts per Esquerra Unida del País Valencià i cap de llista per Alacant Acord Ciutadà i Agustí Cerdà, president d’Esquerra Republicana del País Valencià i exdiputat al Congrés. Tots dos varen acompanyar Bernardo Pérez, cap de llista de Guanyar Cocentaina.

Diferents membres de la candidatura van participar en la presentació per un costat recalcant tant el codi ètic com els objectius polítics.

Una vegada finalitzat l’acte, en Ràdio Cocentaina parlàvem amb Agustí Cerdà, que ens comentava que estava a Cocentaina per a recolzar la candidatura de Guanyar Cocentaina, la proposta d’un grup de gent amb moltes ganes de fer bones polítiques d’esquerres.

Ens deia que el fet d’anar tots junts era perquè havien coincidit amb moltes protestes al carrer i havien arribat a la conclusió que junts eren molt més forts i multiplicaven esforços per poder aconseguir un futur millor que el que fins ara han tingut amb un govern autonòmic de corruptes i lladres que han assolat el país.

Per la seua banda, Esther Lopez Barceló ens deia que havia vingut per a recolzar aquesta important candidatura que serviria per a llevar del govern valencià al PP i, per descomptat, portar progrés a Cocentaina, perquè l’esquerra necessita un empeny molt gran per ajudar a tota la gent que està patint les polítiques de dretes del PP autonòmic, destacava que la gent té de saber que el vot a EU en aquestes eleccions és determinant per a culminar el canvi a la Generalitat Valenciana i fer possible un programa d’esquerres que defense la política i els interessos de la gent treballadora. Incidint que, si estan a València, pactaran polítiques no sofàs ni conselleries.

Per últim, parlàvem amb Bernardo Pérez, cap de llista de Guanyar Cocentaina que es mostrava molt content de com s’havia desenvolupat l’acte i content que després de mesos de treball, assemblees, reunions de debat i discussions; de dificultats i, afortunadament confluències. Després d’un temps d’elaboració d’un codi ètic, d’un manifest i l’elecció dels candidats en unes primeries obertes està tot preparat per a treballar en actiu pel nostre poble defensant la sanitat, l’educació de qualitat i la Llei de Dependència com a pilars de l’Estat de Benestar.

Bernardo Pérez destacava que els membres de Guanyar Cocentaina provenen de tots els sectors de l’esquerra contestana. Hi ha des d’independents fins a activistes de llarga trajectòria en l’àmbit dels drets laborals i socials, del valencianisme i l’ecologisme; defensors a ultrança de les nostres arrels, de la nostra cultura, la llengua, les nostres tradicions i, sobretot, dels nostres veïns més vulnerables i que estan patint més durament aquesta crisi.

També destacava que amb la participació de les persones que havien vingut a recolzar-los tant d’EU com d’Esquerra Republicana els havien donat una visió general de la Comunitat Valenciana.

Quant al programa que han treballat per a Cocentaina distingia dos parts com hem dit abans el codi ètic i les propostes detallades per al bon futur del nostre poble.

Sobre el seu programa electoral, ens deia que l’han elaborat molt sintètic, però amb propostes importants. Proposen que l’ajuntament siga més transparent i molt més participatiu.

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS

El pròxim 19 de maig, l’Associació de Veïns organitzarà, el debat electoral en vista a les pròximes eleccions municipals i autonòmiques. Hi comptaran amb la presència de tots els alcaldables (caps de llista) de les formacions polítiques que concorren a les eleccions municipals.

Per a preparar el contingut, conviden els veïns de la nostra població a fer-los arribar aquelles propostes, reflexions, temes que vulguen que es tracten, etc. i per aquest motiu han convocat una assemblea extraordinària que celebraran el dimecres 6 de maig a les 19:00 hores, a la seu de l’associació. També podran fer arribar les seues preguntes al mail associacioveins@yahoo.es, fins al 10 de maig.

INSTITUT

Hui dimecres, i dintre de cicle de xerrades que ha organitzat l’IES Pare Arques per a celebrar la primavera, a les 19:00 hores a l’aula d’usos múltiples de l’IES Pare Arques de Cocentaina, Daniel Climent ens parlarà de “Les fruites de primavera”.

Daniel Climent és professor de Ciències de la Natura. Investigador i divulgador etnobotànic. Autor nombrosos articles i llibres d’etnobotànica. Conferenciant sobre temes de divulgació científica, etnobotànic i antropologia cultural.

Daniel Climent sap transmetre saviesa i respecte a la natura des del coneixement i la proximitat, aquesta és la missió d’un enamorat del nostre territori i la cultura popular. Bioquímic, professor de secundària i etnobotànic de cor que sap conjugar aquesta doble vessant per apropar-nos al món de la botànica. Reuneix totes les condicions d’encisar els amants de les plantes i descriure de la manera més didàctica possible un bon grapat de pinzellades de com ha anat variant aqueixa relació dels nostres pobles, i els seus habitants amb el món vegetal. Un gran divulgador científic que cal descobrir. Una xerrada oberta a tota la població.

ESCOLES

El passat dilluns es va dur a terme al Centre Social Real Blanc una reunió informativa amb els pares dels xiquets i xiquetes que han nascut l’any 2012 que ingressen en l’educació infantil de 3 anys com també per als xiquets que canvien de col·legi o de lloc de residència. A la reunió va assistir la inspectora, Tudi Torró, una reunió que segons ens comenta la regidora d’Educació, Rosana Soler, va anar molt bé perquè es va poder explicar als pares tot el procés de matrícula, entre altres una part que és més engorrosa com és omplir tota documentació necessària. Cal dir que aquest procés de matrícula s’obri el 8 de maig i es tancarà el 14 d’aquest mes.

Rosana Soler ens recordava que són molts els xiquets que hi ha empadronats, 118 xiquets en edat escolaritzar, però que els pares no es preocupen, ja que hi ha vacants per a 125, per tant no hi ha cap de problema.

Tot aquest procés de matrícula ha seguit diverses fases, en primer lloc una carta dirigida a cadascuna d’aquestes famílies, després la informació mitjançant diferents cartells anunciadors de l’acte dut a terme i com la reunió en si amb la inspectora i ara per a fer més fàcil la matrícula uns tríptics amb tota la informació necessària al voltant de la documentació que cal aportar.

ACTES 7 MAIG

Com bé saben, i així ho hem comentat moltes vegades en Ràdio Cocentaina, el 7 de maig de 1600 i pel mètode d’insaculació, Sant Hipòlit va ser elegit Patró del nostre poble, sent proclamat com a tal el 10 de maig. Per aquest motiu, la Federació Junta de Festes de Moros i Cristians organitza cada any una sèrie d’actes lúdics i religiosos per celebrar l’aniversari d’aquest fet que va convertir a Sant Hipòlit en l’intercessor dels socarrats i socarrades i en aquest any celebrem el 415 aniversari de la proclamació.

Els actes van començar el passat dissabte amb una xerrada al voltant del nostre Patró, pregó que enguany va realitzar mossèn Ramón Micó, titular de la parròquia del Salvador.

Després, es van imposar les insígnies als dos caps de filà nous, Ángel Colomina dels Maseros i Gerardo Mur de la Llana, els capitans i abanderats de 2014 van signar en el llibre d’honor i després, tots junts van marxar a la Casa del Fester per inaugurar la divuitena edició del Concurs de dibuix, aquesta exposició pot visitar durant tot el mes de maig de dilluns a divendres de 6 a 8 de la vesprada i dissabtes i diumenges d’11 a 1 del migdia. Pepa Prats presidenta de la Federació Junta de Festes valorava els actes de manera molt positiva. A més de comentar que demà dia 7 de maig es durà a terme, a les 8 de la vesprada i a l’Església de Santa Maria es celebrarà l’Eucaristia Solemne en honor a Sant Hipòlit que serà cantada per l’Orfeó Contestà Just Sansalvador que enguany compleixen 25 anys i que van començar, precisament, cantant la Missa de Sant Hipòlit. Tanmateix, aqueix dia, s’imposaran les medalles als majorals i majorales, es presentaran els acabats de nàixer al Patró i s’entregarà la imatge de Sant Hipòlit a l’associada devota Aitana Enguix Vinal. L’acte del dia 7 conclourà amb un tret de salves d’arcabusseria a càrrec dels festers de les filaes de càrrec 2014-2015.

Pepa Prats ens comentava que a partir d’aquests actes s’inicia podríem dir les festes de 2015, tancant el mes de maig amb el dia de les paelles, que un any més es durà a terme al Pla de la Font. Serà el 23 de maig i a partir d’a ja la Publicació, presentació de càrrecs, etc. També ens deia que ja estan elegides les persones que s’encarregaran tant de fer el cartell com de ser els mantenidors de diferents actes, però que aviat ens els donaran a conèixer.

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: