Informatiu del dijous 14 de febrer de 2013

Obrim taula de redacció i ho fem amb l’informatiu diari local i comarcal de Ràdio Cocentaina, la veu del Comtat. Estem a dijous 14 de febrer de 2013 i en portada destaquem:

  • Cocentaina completa al voltant de 550 actuacions de millora i manteniment del poble. En total s’han destinat uns 230.000 euros per part de la Regidoria d’Obres i Serveis

És el tema de portada, però hi ha altres notícies que avancem en titulars:

  • El Col·lectiu 03820 publica la seua sorpresa en la revista del Comtat davant la compra de la Casa de l’Abadia de l’Alcúdia per part de l’Ajuntament de Cocentaina
  • Pòlit Agulló rebrà el reconeixement Passet a Passet atorgat per la colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet en la novena edició del festival de colles
  • En successos, les cremes agrícoles disparen els focs a la comarca
  • I en esports, parlarem del club de patinatge artístic de Cocentaina

OBRES A COCENTAINA

L’Ajuntament de Cocentaina ha finalitzat la redacció de la memòria d’activitats que ha portat a terme aquest 2012 la Regidoria d’Obres i Serveis. En total s’han efectuat 546 actuacions, totes elles relacionades amb obres d’urgència o bé de manteniment dels nostres carrers, voreres, parcs, camins…

Fent un repàs per aquest document trobem actuacions d’especial rellevància com ara l’ampliació de la plataforma sobre el Barranc de Fontanelles, que ha millorat substancialment un dels passos habituals dels vianants que transiten pels nostres camins fent més segures les seues passejades. A més, fa unes setmanes es va finalitzar igualment l’ampliació de nínxols del Cementiri Municipal en un total de 112 més. Les obres van comptar amb un finançament de 54.000 euros per part íntegrament de l’Ajuntament de Cocentaina.

Cal destacar també entre les principals actuacions escomeses el canvi de la xarxa d’aigua potable d’Els Algars que es va iniciar el passat mes de setembre. En aquest cas la inversió va ser de més de 66.000 euros. Aquesta millora de la xarxa ha permés establir un millor control sobre la xarxa, sobretot a nivell sanitari i de seguretat.

En l’asfaltat del ferm de diferents camins i vies públiques també ha estat molt important la tasca portada a terme, com ha sigut la inversió aproximada de més de 50.000 euros en la reparació del camí Frangí de Dalt (aquesta conjuntament amb Diputació), carrer de les Jovades, el camí a Sant Rafel i la redona del poliesportiu.

Al Pla la Font també s’han fet diferents actuacions com ara la millora integral del parc amb la col·locació de cautxú, la millora dels accessos a la Biblioteca Pare Arques i l’adequació dels aparcaments.

La construcció dels nous serveis al Real Blanc, i la reparació de dos col·lectors (ubicats a l’avinguda de les Jovades i a la plaça Alcalde Reig) han estat altres de les obres més destacades amb un important pressupost, com també diferents actuacions per a millorar les infraestructures com el canvi de les màquines d’aire condicionat del centre social, el canvi de les bombes de calor al col·legi Bosco I, la caldera als vestidors del Poliesportiu, fins fer un total de més de 500 actuacions com apuntàvem més amunt.

Marcos Castelló, edil d’Obres i Serveis, ha volgut recordar com algunes d’aquestes actuacions s’han fet mitjançant contractes menors, pel que s’ha comptat amb empreses del poble sempre intentant repartir les tasques. En total s’han destinat més de 230.000 euros en aquestes feines, incloent l’adquisició d’una màquina retroexcavadora i un polvoritzador.

Per la seua banda, el regidor reclama al mateix temps la col·laboració dels veïns i veïnes de Cocentaina per tal de solucionar per via d’urgència els problemes que puguen sorgir puntualment, o atendre aquelles peticions que consideren. És per això que ha animat a tot aquell que detecte alguna deficiència a dirigir-se al Registre de l’Ajuntament de Cocentaina o que envie un correu electrònic a l’adreça: obresiserveis@cocentaina.org.

Com bé diu el propi regidor, “el balanç d’actuacions és molt positiu. Som conscients que un poble com Cocentaina, amb un centre històric tan important i un entorn verd clau, té molts aspectes a tenir en compte i a anar millorant poc a poc. De tota manera sempre hem intentat prioritzar les accions depenent de la seua gravetat, però sense deixar d’atendre aquelles millores quotidianes a les nostres infraestructures, els nostres carrers, voreres, camins i, en definitiva, l’aspecte del nostre poble.

CASA ABADIA DE L’ALCÚDIA

Aquest mes, en la revista Cocentaina El Comtat, trobem un article al voltant de la compra de la Casa Abadia de l’Alcúdia. Com bé llegim a l’escrit que signa el Col·lectiu 03820, en setembre de 2010, l’Ajuntament i l’Arquebisbat de València varen signar un conveni amb la finalitat de restaurar l’església de l’Alcúdia. Però amb una modificació, l’Ajuntament i l’Arquebisbat arriben a un nou consens on el consistori local compraria la casa abadia perquè amb els beneficis trets per part de l’ens eclesiàstic, es puga dur a terme dita reforma. Davant aquesta circumstància el Col·lectiu assenyala que el gran beneficiari d’aquest negoci és una entitat privada i el que ha perdut és l’Ajuntament que ha comprat una casa en ruïnes. Des del Col·lectiu proposen que no es tombe la Casa que està en total ruïna ja que té certs elements arquitectònics destacables i que es podria rehabilitar.

Davant aquest article, l’alcalde de Cocentaina ha volgut aclarir el motiu i el perquè d’aquest acord que el que pretén és, sens dubte, afavorir els veïns i veïnes de l’Alcúdia, en un acord en el que tant l’Església com l’Ajuntament han anat de la mà.

MAL PASSET

La música de la dolçaina i el tabal de nou omplirà el Centre de Cultura El Teular, gràcies al festival de colles que organitza la colla de dolçaines i tabals Mal Passet. Serà el dissabte 2 de març.

Aquest aplec arriba a la novena edició i enguany com a colla convidada tindrem a La Socarrà de Xàtiva que sota la direcció de Pere Molina obriran el certamen. Podrem escoltar obres de José Rafael Pascual Vilaplana, Mario Roig, Antoni de la Asunción i Carlos Pellicer. Ja la segona part anirà a càrrec dels amfitrions, el Mal Passet que sota la direcció de Francisco Valor ens oferiran peces d’Arnau Bataller, Saül Gómez, Rafa Faus i Antoni de la Asunción. És sens dubte aquest un festival que s’ha consolidat en el pas dels anys i és que pel Teular han passat grans colles que han fet gaudir al públic assistents del so més tradicional però amb les peces més avantguardistes.

Jaume Doménech, president de la colla contestana ens parla d’aquesta edició del Festival de colles.

En el transcurs del concert a més, es donarà el reconeixement Passet a Passet, guardó que la colla va instaurar fa ara 5 anys amb la intenció de premiar a aquelles persones o entitats que han treballat per donar-li la màxima difusió a la dolçaina. En aquest cas, el guardó serà atorgat a una de les persones que ha reviscolat el so tradicional a Cocentaina. De la ma de Juanito Llorca, Pòlit Agulló va ser el successor que ha treballat de valent per a que a Cocentaina hui per hui, hi haja una colla i una gran escola de dolçaina i tabal. Pòlit és el padrí de la colla Mal Passet i per unanimitat, tota l’entitat musical va voler premiar-li aquesta llavor. El reconeixement Passet a Passet servirà a més, per iniciar la tercera part del concert dedicada a aquest músic contestà a qui a més, tindrem l’oportunitat de veure dirigir. Jaume ens dona els motius més que suficients pels quals Pòlit Agulló és el mereixedor del reconeixement Passet a Passet.

SUCCESSOS

Les cremes agrícoles han disparat els incendis forestals a la comarca. Els bombers han hagut d’intervenir fins a en vuit ocasions en les dues últimes setmanes per extingir focs originats en fogueres mal apagades i que s’havien propagat com a conseqüència del vent. El sinistre d’aquestes característiques més important es va registrar a la matinada entre Planes i Beniarrés, on van cremar sis hectàrees bàsicament de pineda. Els bombers insten els agricultors a extremar les precaucions i a complir la normativa per evitar aquest tipus de problemes.

La temporada de cremes sol ser conflictiva en matèria d’incendis, i aquest és una dada que s’està confirmant plenament a la comarca de l’Alcoià i el Comtat. En les dues últimes setmanes els bombers han hagut d’intervenir fins a en vuit ocasions per extingir focs que, segons tots els indicis, s’han originat com a conseqüència d’imprudències derivades d’aquesta activitat agrícola.

La llista la va obrir l’incendi que el passat 29 de gener va cremar cinc hectàrees a Confrides, que si bé no pertany a aquesta comarca, limita directament amb el Comtat. A partir d’ací, les sortides dels bombers han estat incessants. El dia 30 van intervenir per extingir un foc en Balones, el 31 a Alcoi, l’1 de febrer a Setla de Nunyes i Cocentaina, el 5 a Benimarfull, i el 7 a la via verda d’Alcoi. La superfície en tots aquests casos no va ser d’envergadura, encara que el reg sí que va ser potencial.

El que va aconseguir majors dimensions va ser el registrat a la matinada d’ahir entre Planes i Beniarrés, que va arrasar sis hectàrees de pineda i va obligar a intervenir una dotació formada per cinc vehicles de bombers. La Guàrdia Civil va recórrer en el matí d’ahir la zona per investigar els fets.

Des dels bombers es fa una crida als agricultors perquè extremen les precaucions, sobretot en dies de vent com aquests últims.

La normativa especifica que estan prohibides les cremes en cas d’alerta 3, tot i que els bombers aconsellen abstenir-se de realitzar aquesta activitat sempre que haja vent, independentment que l’alerta siga menor. També ressalten la necessitat d’assegurar-se que les fogueres estan ben apagades abans d’abandonar el lloc, perquè els possibles brases no puguen provocar un incendi, com ha succeït en més d’una ocasió.

Els bombers, ahir mateix, van haver de realitzar diverses sortides al detectar columnes de fum que procedien de cremes agrícoles i advertir els agricultors de la conveniència d’apagar-les a causa del vent.

Recordar que els agricultors que incompleixen la normativa s’exposen a sancions.

ESPORTS

PATINATGE

Comença l’any 2013 i amb aquest nou any arriben les noves competicions del club de patinatge artístic de Cocentaina.

El passat dissabte 9 de Febrer el grup show del C.P.A Cocentaina va participar al X Campionat autonòmic de grups show, aquest grup està format pels integrants: Marina Company, Mónica Plà, Neus Herrera, Carla Sala, Judit Jover, Natalia Cantó, Azahara Juárez, Ángela Botella, Mar Payà, Neus Payà i Germán Agulló, amb les entrenadores Lucia Reig i Mónica Talens.

Aquest grup, tots membres de l’entitat local, va aconseguir fer-se un lloc a la tercera plaça del pòdium, a la categoria de grups reduïts, quedant al darrere del CPA Montemar i el CPA Alcoi. En aquesta competició es jugaven l’oportunitat de classificar-se per al campionat d’Espanya o la copa d’Espanya, els nostres no van decebre i van executar una actuació pràcticament perfecta que no va ser del tot ben qualificada.

En el campionat es va rebre la notícia de que el XI Campionat autonòmic de grups shows de 2014 serà celebrat a Cocentaina i organitzat pel CPA Cocentaina, la qual cosa ens va fer una gran il·lusió.

Amb tot açò, dit també que aquest pròxim dissabte i diumenge 16 i 17 de febrer es celebrarà el dissabte en Montemar el trofeu de hivern i diumenge un passe de nivell a Alcoi, on participaran molts dels nostres patinadors i patinadores.

CALIX

Pel que fa al Calix, els resultats de la passada jornada van ser:

Amigos del Calix 33-33 Contestano Lluna d’Elsa

Manchegos 40-29 Bar Avenida.

Els puntuadors del Contestano Lluna d’Elsa han sigut: Fernando amb 8 punts, Paco i Juanvi amb 7; Marcial amb 6, Juan amb 3 i l’altre Juan amb 2 punts.

MURO BEQUES

Acabem els minuts dedicats a l’esport parlant de Muro i és que el passat dilluns 11 de febrer, es va reunir el jurat de les Beques Academicoesportives i es van decidir els esportistes que rebran una beca academicoesportiva valorada en 400€, en material esportiu. Els esportistes becats són els següents: Leandre Ferrandiz, Lia Ballester, Joan Belvis, Fabiola Sanoguera, Joan Pascual, Claudia Selles, Ignacio Gonzalbez i Marc López. Cal recordar que l’objectiu que persegueix aquest acte esportiu és col·laborar en les despeses de formació i la preparació esportiva dels esportistes menors de divuit anys. Des de la Regidoria d’Esports conviden a tots els esportistes i amants de l’esport a assistir a l’entrega de les 8 Beques Academicoesportives, que tindrà lloc el proper 15 de febrer, a les 20:30 h a la sala d’actes de la Casa de Ferro.

Anuncis
Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s